مبارزه ای هوشمند با استفاده از تکنیک های وینگ چون

ساخت وبلاگ

یک مکتب فکری در هنرهای رزمی وجود دارد که بر این باور است که شما باید بازی خود را مطابق با حریف تان تغییر دهید. مثلا اگر شما در یک مبارزه ایستاده اید و حریف شروع به گلاویز کردن شما گرفت باید فورا خود را به حالت گراپلینگ تغییر دهید. مشکل اینجاست که شما نیاز به آموزش زیر مجموعه مهارت های خود نسبت به مهارت های شخصی که بر روی طیف وسیعی از مهارت های مبارزه متمرکز شده است دارید. قلاب شما باید بهتر از قلاب حریف، لگد شما بهتر از لگد او و مشت شما بهتر و قوی تر از مشت حریف باشد.

استفاده از مجموعه ای از مفاهیم و تکنیک ها شما را قادر به خنثی کردن حملات حریف می کند آن هم در زمانی که انتظار چنین کاری را از شما ندارد. بهترین مجموعه از  مفاهیم وینگ چون توسط استاد ویلیام چونگ معروف جمع آوری شده اند. این یک رویکرد استراتژیک برای مبارزه را ارائه می دهد و تضمین می کند که یک مبارز چگونه در خیابان بتواند از خود دفاع کند.
ظاهرا وینگ چون توسط یک زن به نام Yim توسعه یافته است، این سیستم بر اساس اصول علمی اجازه می دهد که رزمی کار برای رسیدن به اوج عملکرد در هر وضعیت مبارزه، حتی در مقابل کسی که از او بزرگ تر است تلاش کند. این کار با آموزش شما به اینکه چگونه یک مبارزه دقیق تر داشته باشیم انجام خواهد پذیرفت. کلید دستیابی به این هدف در اصول زیر نهفته است که در ادامه  به شرح آنها خواهیم پرداخت:


حفظ یک وضعیت متعادل

هنگامیکه شما در وینگ چون موضع متعادل داشته باشید حریف تان قادر به خواندن نیت شما نخواهد بود. او نمی تواند درک کنید که می خواهید چه کاری انجام دهید و حرکات تان به کدام جهت می باشند.
این موضع نیاز به توزیع 50-50 وزن در کل زمان مبارزه می باشد. این کار شما را قادر می سازد که پاهای خود را در هر زمانی که بخواهید به هر جهتی حرکت دهید. داشتن حداکثر تحرک برای مقابله با مهاجمان مسلح ضروری است. وینگ چون به شما می آموزد زمانیکه حریف شما حرکت کرد شما هم باید فورا به سمت یک موضع خنثی بر اساس طرف بدن حمله کننده بروید.


حمله به تعادل حریف

در هر نوع از مبارزه ای که باشد، می توان گفت که تعادل همه چیز است. شما باید در حالیکه به حریف خود حمله می کنید تعادلتان را نیز حفظ کنید. گاهی اوقات مستلزم گرفتن و تکیه دادن او در حرکات غیر معمول یا گسترش بدن بیش از توان آن می باشد. بدون تعادل، او نمی تواند که حرکت کند، مسدود کرده و یا ضربات تاثیر گذاری را بزند.
به طور معمول مهاجم تلاش می کند که با حملات ناگهانی و پرتاب خود، تعادل شما را بر هم زده و شما را به زمین بیاندازد. در وینگ چون در درجه اول با کنترل آرنج خود نیروی او را منحرف کرده و سپس تعادل او را بر هم می زنید. همانطور که چونگ می گوید، اگر بتوانید آرنج خود را کنترل کنید می توانید تعادل خود را نیز حفظ کنید.


کنترل آرنج حریف خود

همیشه آرنج حریف خود را دنبال کنید، حال چرا آرنج؟ به این دلیل که هر وقت آرنج حریف حرکت کند او به شما حمله می کند. در واقع ، ارنج سرعت کمی داشته و دامنه حرکتی آن کوتاه است و این به معنی آن است که برای شما آسانتر است که حرکات او را پیگیری کرده و واکنش مناسب را در زمان مناسب انجام دهید.
در طول زدن یک مشت مستقیم، آرنج دو برابر و نیم آهسته تر از مشت حرکت می کند و هنگام زدن یک مشت دور، این مقدار به 4 برابر آهسته تر کاهش می یابد. در زمانی که حریف می خواهد با شما گلاویز شود می توانید از آرنج تان برای خارج شدن از این موقعیت خاص استفاده کنید. بهترین کار برای انجام این کار در زمان گلاویز شدن این است که از یک دست خود برای ضربه با آرنج استفاده کرده و از دست دیگرتان برای برهم زدن تعادل حریفتان استفاده کنید. یکی از مفاهیم اصلی وینگ چون این است که همیشه و در هر حالتی از برخورد مشت به خودتان جلوگیری کنید.


مبارزه در سمت کور

زمانیکه کنترل آرنج خود را به دست گرفتید قدم بعدی این است که با استفاده از بازوی خود یک نقطه کور برای حریف تان ایجاد کنید تا بتوانید از آن نقطه کور به او حمله کرده و ضربه بزنید. بودن در آن موقعیت برای شما سودمند است، زیرا به شما اجازه نگه داشتن حداقل فاصله بین بازو و بدن را که به معنی مقابله تنها با استفاده از یک بازو و در یک زمان می باشد است.
هدف این است که اطمینان حاصل کنید که شما می توانید از دو دست خود استفاده کنید در حالیکه او تنها می تواند از یکی از دست هایش استفاده کند. همیشه به طور مستقیم در کنار او بایستید، با این کار قادر خواهید بود که با هر دو دست و پای خود از حمله جلوگیری کنید.

برگرفته از : http://www.zhiaronline.com


برچسب‌ها: رزمی, وینگچون, وینگ چون, تکنیک, مبارزات جودو ، کاراته ، جوجیتسو ، دفاع شخصی...
ما را در سایت جودو ، کاراته ، جوجیتسو ، دفاع شخصی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mjudo-karatea بازدید : 333 تاريخ : دوشنبه 16 مرداد 1396 ساعت: 15:48